Vloga turizma v globalnem gospodarstvu

Kategorija: Vabljena predavanja

Od: 09 december 2015 ob 11:00

Do: 09 december 2015 ob 12:30

Modra dvorana

Katedra za mednarodno ekonomijo in poslovanje

sonjasibila.lebe@um.si

Svetovalec generalnega sekretarja UNWTO, mag. Marjan Hribar, iz svetovne organizacije United Nations World Tourism Organization, pridružena agencija OZN, bo v sklopu predmetov Ekonomika turizma (VS), Gostinski management (VS), Mednarodni turizem (UN) in Osnove mednarodnega poslovanja in turizma (UN) predaval na temo Vloga turizma v globalnem gospodarstvu.

Naš nekdanji študent, mag. Marjan Hribar, ki mu je znanje, ki ga je pridobil na EPF najprej na dodiplomskem, nato pa še na magistrskem študiju, pomagalo do izjemne kariere. Začel je kot prodajni referent v Krkinih zdraviliščih, kjer je kasneje prevzel funkcijo vodje marketinga, od tam pa presedlal v vladno službo, kjer je na ministrstvu za gospodarstvo deloval kot generalni direktor direktorata za turizem in internacionalizacijo. V letošnjem letu se je podal na globalni parket: postal je svetovalec generalnega sekretarja UNWTO (United Nations World Tourism Organization, pridružena agencija OZN). O tem, kakšna je vloga turizma v svetovnem gospodarstvu in kaj počne ob tem Svetovna turistična organizacija, bo pripovedoval v svojem predavanju.

Predavanje bo 9.12. 2015 ob 11. uri v Modri dvorani.

Predavanje je za študente predmetov: Ekonomika turizma, Gostinski management, Mednarodni turizem in Osnove mednarodnega poslovanja in turizma obvezno. Če se kdo predavanja ne more udeležiti, ker se mu prekriva z drugimi obveznimi predavanji, naj to sporoči v tajništvo ge. S. Vrtin (stanka.vrtin@um.si).

Vljudno vabljeni, da se predavanja udeležite!
Katedra za mednarodno ekonomijo in poslovanje

Nazaj na dogodke