Ekonomska premišljevalnica: Posledice pandemije in slovenske javne finance

Kategorija: Vabljena predavanja

Od: 25 maj 2021 ob 16:30

Do: 25 maj 2021 ob 18:00

MS Teams

Katedra za politično ekonomijo

jani.beko@um.si

Spoštovani!

Vabim vas na novo gostujoče predavanje v sklopu Ekonomske premišljevalnice, ki bo v torek, 25. 05. 2021, ob 16.30. uri. Tokrat bo naš gost predsednik Fiskalnega sveta Republike Slovenije prof. dr. Davorin Kračun, ki bo v okviru predavanja sprva predstavil pomen fiskalnega pravila v kontekstu zagotavljanja javnofinančne vzdržnosti, v nadaljevanju pa bo spregovoril o posledicah pandemije na slovenske javne finance ter o izzivih, ki nas čakajo na področju zagotavljanja srednje in dolgoročne javnofinančne vzdržnosti.

Prof. dr. Davorin Kračun je aktualni predsednik Fiskalnega sveta Republike Slovenije, sicer pa dolgoletni profesor Ekonomije na Ekonomsko-poslovni fakulteti UM, ki je v svoji karieri med drugim opravljal tudi dolžnosti ministra v dveh slovenskih vladah, veleposlanika v Združenih državah Amerike in predsednika nadzornih svetov večjih slovenskih podjetij.

Po predavanju bo sledila kratka razprava.

Ekonomska premišljevalnica 2020/2021
Naslov predavanja: Posledice pandemije in slovenske javne finance

Predavatelj: prof. dr. Davorin Kračun

Kdaj: torek, 25. 05. 2021, ob 16.30

Kje: MS Teams

Skupini (ekipi) Ekonomska premišljevalnica se v aplikaciji MS Teams priključite z naslednjo dostopno kodo:
4l0aiox

Ekonomska premišljevalnica je obštudijska dejavnost na smeri Ekonomija, v sklopu katere se skozi celotno študijsko leto zvrsti serija gostujočih predavanj priznanih strokovnjakov iz poslovnega in akademskega sveta.

Za študente 2. in 3. letnika univerzitetnega študijskega programa je udeležba obvezna!

 

Nazaj na dogodke