Ekonomska premišljevalnica: Aktualni borzni trendi in izzivi

Kategorija: Vabljena predavanja

Od: 21 januar 2021 ob 17:00

Do: 21 januar 2021 ob 18:30

MS Teams

Katedra za politično ekonomijo

marko.senekovic1@um.si

Spoštovani!

 

Vabim vas na novo gostujoče predavanje v sklopu Ekonomske premišljevalnice, ki bo v četrtek, 21. 01. 2021, ob 17.00. uri. Tokrat bo naš gost mag. Rene Redžič iz družbe Sava Infond, ki bo izvedel predavanje na temo aktualnih borznih trendov in izzivov.

 

Svetovni gospodarski in finančni sistem je dobrih deset let po veliki recesiji pretresla še pandemija novega koronavirusa covid-19. Na finančnih trgih je močni korekciji sledilo obdobje vztrajne rasti, ki traja še danes. Ob tem se porajajo številna vprašanja, med drugim tudi, kaj so glavni generatorji rasti cen vrednostnih papirjev in v kolikšni meri lahko to rast cen pripišemo ukrepom ekonomske politike, pa tudi ali imajo finančni trgi še stik z realnim gospodarstvom. Na drugi strani hkrati zaznavamo, da se je politika ničelnih obrestnih mer sedaj dokončno prezrcalila tudi v naša vsakdanja življenja, saj akterji na bančnem trgu že napovedujejo postopno uvajanje ležarin za fizične osebe, kar morebiti lahko povzroči premike finančnega premoženja iz depozitov na kapitalske trge.

 

Kaj torej pričakovati od finančnih trgov v prihodnosti in s katerimi izzivi se trenutno soočajo institucionalni investitorji bomo razpravljali z mag. Renejem Redžičem, upravljalcem naložb v družbi za upravljanje vzajemnih skladov Sava Infond.

 

Ekonomska premišljevalnica 2020/2021

Naslov predavanja: Aktualni borzni trendi in izzivi

Predavatelj: mag. Rene Redžič

Kdaj: četrtek, 21. 01. 2021, ob 17.00

Kje: MS Teams

 

Skupini (ekipi) Ekonomska premišljevalnica se v aplikaciji MS Teams priključite z naslednjo dostopno kodo:
4l0aiox

 

Ekonomska premišljevalnica je obštudijska dejavnost na smeri Ekonomija, v sklopu katere se skozi celotno študijsko leto zvrsti serija gostujočih predavanj priznanih strokovnjakov iz poslovnega in akademskega sveta.

Za študente 2. in 3. letnika univerzitetnega študijskega programa je udeležba obvezna!

Nazaj na dogodke