Praktično usposabljanje v tujini

Praktično usposabljanje je zelo pomembna izkušnja na tvoji prihajajoči poslovni poti. Praksa v tujini pa ti nudi še dodatne prednosti, saj se srečaš z izzivi v novem kulturnem in jezikovnem okolju, hkrati pa spoznaš nove ljudi. Predstavlja tudi odlično referenco za tvoj CV, saj pridobiš pomembne kvalifikacije v čisto novem okolju, kar ti bo pripomoglo k večji samozavesti in suverenosti pri opravljanju poklica. Izkoristi edinstveno priložnost, ki jo imaš kot študent, in se odpravi v tujino.

Zakaj praksa v tujini?

Seveda se priložnost za nabiranje izkušenj v tujini sliši odlično, vendar se zavedaj, da te v tujini ne čakajo le prijetne izkušnje na tvojem izbranem delovnem mestu. Odhod v tujino je povezan z urejanjem številnih formalnosti, poleg tega pa si moraš sam urediti tudi mesto praktikanta.

Za začetek je predvsem pomembno, da imaš izoblikovane točne predstave, kaj od prakse pričakuješ. Tvoje želje in pričakovanja ti bodo pomembno vodilo pri iskanju prakse, ker pa boš v začetku vedel, zakaj točno se na prakso odpravljaš, boš od te izkušnje odnesel tudi več.