8. mednarodna znanstvena konferenca

Ekonomsko-poslovna fakulteta bo 21. maja 2024 organizirala že 8. tradicionalno mednarodno znanstveno konferenco za naslovom ''Challenges in the turbulent economic environment and organizations' sustainable development''.

Letošnje konference se bo udeležilo več kot 50 predavateljev iz različnih evropskih in svetovnih izobraževalnih institucij, ki bodo predstavili več kot 50 znanstvenih prispevkov. 

Planarni predavanji pa bosta izvedla prof. dr. Francesco Caputo in prof. dr. Mathiass Fink

Prof. Dr. Francesco Caputo

Dr. Francesco Caputo je izredni profesor na Oddelku za ekonomijo, upravljanje in institucije (DEMI) Univerze v Neaplju "Federico II" v Italiji. Je član znanstvenega odbora poletne šole Reald (Univerza Reald Vlore - Albanija) in predsednik ASVSA, Združenja za raziskovanje vitalnih sistemov. Je član večih uredniških odborov različnih mednarodnih revij prav tako pa deluje kot recenzent v različnih italijanskih in mednarodnih revijah. 

Na letošnjih konferenci bo bo izvedel planarno predavanje z naslovom ''The Role of Human-machine Dichotomy in Depicting Next Balances in Sustainable Development''

 

 

Dr. Matthias Fink je profesor inovacijskega menedžmenta na JKU Linz v Avstriji in profesor strategije na Grenoble Ecole de Management. Matthias je pred tem opravljal profesorske naloge na ARU Cambridge (Združeno kraljestvo), Leuphana University Lueneburg (Nemčija) in bil raziskovalec na Inštitutu za upravljanje malih podjetij in podjetništvo ter vodja Raziskovalnega inštituta za svobodne poklice na WU Vienna University of Economics and Business (Avstrija).

 

Na letošnji konferenci bo izvedel planarno predavanje z naslovom ''Responsible Venturing: How to Create Desirable Futures Through Supererogatory Management''.

 

 

 

Več informacij glede 8. mednarodne znanstvene konference lahko najdete na povezavi https://www.iwac-feb.eu/. Program konference in plan gostujočih predavanj pa lahko najdete v prilogah.

Priloge