Dogodki za študente

Služba za mednarodno sodelovanje EPF tekom študijskega leta organizira in soorganizira različne dogodke za slovenske in tuje študente, ki obiskujejo Ekonomsko-poslovno fakulteto Univerze v Maribor. Študenti ste o vseh dogodkih sproti obveščeni na vaš študentski e-naslov in s pomočjo socialnih omrežji. 

FEB International Christmas Dinner

Na Ekonomsko-poslovni fakulteti smo v študijskem letu 2023/2024 začeli z novo tradicijo!

V petek 15.12.2023 smo tako prvič organizirali nov tradicionalni dogodek z naslovom FEB International Christmas Dinner. Dogodek, kateri je namenjen vsem študentom Ekonomsko-poslovne fakultete, je obiskalo veliko tujih in slovenskih študentov, ki so bili tudi pozvani, da pripravijo ''tradicionalno'' hrano iz njihove domače države, predvsem hrano ki je tradicionalna za obdobje božiča oziroma božično-novoletnih praznikov. Na poziv, da pripravijo svojo tradicionalno hrano, se je odzvalo veliko tujih študentov iz različnih držav in kot zmagovalno državo smo okronali Francijo.

Slovenski večer na EPF in Business Evening with Erasmus students

Na fakulteti smo v mesecu novembru pod okriljem Službe za mednarodno sodelovanje EPF in Študentskega sveta EPF organizirali skupni dogodek Slovenian Dinner in Business Evening with Erasmus students.

Tuji študentje so imeli priložnost poslušati predstavitev na tematiko Destination Marketing katero je pripravil Zavod za turizem Maribor. Predstavniki Zavoda za turizem Maribor so študentom predstavili kako so zasnovali danes prepoznavno znamko Visit Maribor prav tako pa so jih seznanili z dejavnostmi, ki se bodo odvijale v mestu Maribor med prazničnim decembrom.

Po skupni predstavitvi pa so imeli študentje možnost poskusiti tradicionalno slovensko, katero so za dogodek pripravili na Kmetiji Pukšič iz Lenarta. Študentje so imeli možnost poskusiti različne mesne in sirne delikatese in seveda pa nista manjkali tudi potica in gibanica ter druge tradicionalne slovenske slaščice.