AIESEC

AIESEC je globalna, nepolitična, neodvisna, izobraževalna organizacija, ki jo vodi več kot 100.000 študentov in mladih diplomantov na 24.000 univerzah v kar 124 državah. Glavni interesi naših članov so globalne teme, vodenje in delo v timu.

Naša mednarodna platforma omogoča mladim odkrivanje in razvoj njihovih vodstvenih potencialov, s katerimi bodo vršili pozitiven vpliv na družbo. Naša vizija je "sožitje in izpolnitev potenciala človeštva".

AIESEC je bil ustanovljen leta 1948.

Svoje aktivnosti usmerjamo v realizacijo kvalitetnih praks v vseh 124 državah, kjer smo prisotni in v organizacijo družbeno koristnih projektov v domačem okolju.

Prakse

Trajajo od meseca in pol do leta in pol. Lažje kot tistim, ki želijo iti v točno določeno državo, ustrežemo tistim z avanturističnim duhom, ki si želijo kvalitetne delovne izkušnje, kar pa ne pomeni, da geografskih preferenc ne upoštevamo.

Projekti

V Mariboru delamo na organizaciji jezikovnih tečajev, izobraževalnih seminarjev na IT področjih, predstavljanju tujih kultur otrokom v vrtcih in osnovnih šolah ter na organizaciji mednarodnih konferenc in drugih dogodkov.

AIESEC ti omogoča:

  •     pridobitev mednarodnih izkušenj
  •     prakso v tujini
  •     razvoj vodstvenih potencialov
  •     udeležbo na mednarodnih konferencah in druženje z mladimi s celega sveta
  •     izobraževanje na različnih področjih
  •     vzpostavitev kontakta s podjetji in drugimi organizacijami
  •     mreženje
  •     delo na projektih

Vrste praks

Management prakse - management, marketing, organizacija, računovodstvo, finance, trženje, projektno delo in ravnanje s človeškimi viri itd.

Razvojne prakse - prakse v nevladnih organizacijah povezane z razvojem skupnosti, pomočjo marginalnim skupinam pri vključevanju v družbo itd.

Tehnične prakse
- informacijske tehnologije, inženiring in druge tehnične vede.

Izobraževalne prakse - pedagogika, poučevanje predmetov, karierna svetovanja, sestavljanje učnih načrtov itd.

Osnovni podatki

Društvo za izmenjavo mednarodnih praks AIESEC Maribor
Razlagova 14
2000 Maribor

Telefonska številka: +386 (0)2 2290 337
pisarna: EPF, mansarda, soba 3.19
e-mail: aiesec.maribor@gmail.com 

Spletna stran: www.aiesec.si