Karierni center

Na Ekonomsko-poslovni fakulteti se zavedamo, da še tako dober študijski program ne zadošča, da bi študenti lahko v celoti izrabili svoje študijske potenciale. Zato ob kakovostnih študijskih programih nenehno razvijamo in izboljšujemo podporo študiju, kakršno študenti pričakujejo od sodobne poslovne šole. Zato jim pomagamo in jih podpiramo pri navezovanju stikov (mreženju) in jim zagotavljamo primerno študijsko okolje.

Po zaključenem študiju je pri iskanju zaposlitve še posebej pomembno zavedanje lastnih prednosti, veščin in interesov. Z nasveti študentom poklicni psiholog  Kariernega centera EPF.

Karierni center EPF – karierne priložnosti

V Kariernem centru EPF omogočamo, da študenti postanejo managerji lastne poklicne kariere.
Študenti se bodo naučili načrtovati začetek svoje poklicne kariere, razvili veščine učinkovitega komuniciranje, kreativnega razmišljanje ipd. Pri nas imajo študenti tudi možnost, da se že med študijem povežejo s potencialnimi delodajalci ter si pridobijo delovne izkušnje in gradijo mrežo poslovnih stikov.

Naša ekipa strokovnjakov na Univerzi v Mariboru vam za karierno svetovanje stoji  ob strani, da vas usmerja na vaši poti kariernega razvoja. S skrbnim poslušanjem vaših interesov, talentov in ambicij, vam pomagamo odkriti vašo edinstveno pot in izoblikovati načrt za dosego želenega kariernega cilja. Individualni razgovori, delavnice in seminarji so le nekaj načinov, kako vam pomagamo razvijati ključne karijerne veščine in samozavest za uspešen vstop na trg dela.

Pri nas ne gre samo za teorijo, temveč vam omogočamo pridobivanje praktičnih izkušenj. Sodelujemo z različnimi delodajalci in organiziramo sejme zaposlovanja ter mreženje, kar vam omogoča neposreden stik z možnimi delodajalci. Poleg tega vas spodbujamo k sodelovanju v mednarodnih izmenjavah, kjer lahko pridobite dragocene medkulturne izkušnje, ki bodo pripomogle k vašemu osebnemu in strokovnemu razvoju.

Naša ponudba zajema tudi obsežne informacijske vire, ki vam omogočajo raziskovanje različnih kariernih poti, trendov na trgu dela ter karierne priložnosti v različnih panogah. Pomoč pri pripravi življenjepisa in motivacijskega pisma ter priprava na razgovore za zaposlitev so le nekaj načinov, kako vam olajšamo iskanje zaposlitve.

V Študentskem kariernem centru EPF se trudimo, da ustvarimo vključujoče okolje, kjer se študenti počutijo dobrodošli in podprti pri svojih kariernih ciljih. Sledimo najnovejšim trendom na trgu dela in nenehno izboljšujemo naše storitve, da vam omogočimo najboljše možne možnosti za uspeh.

Vabimo vas, da se pridružite naši skupnosti in izkoristite vse priložnosti, ki jih ponuja Karierni center. Skupaj bomo gradili vašo uspešno karierno pot!

https://kc.um.si/o-nas/termini-svetovanj/

Člani službe