Akademija družbenih inovacij Delavnico na temo Politike na področju družbenih inovacij - uporaba politik in vpliv nanje

Kategorija: Dogodki EPF

Od: 04 december 2018 ob 13:00

Do: 04 december 2018 ob 15:00

Razlagova 14

Katedre za podjetništvo in ekonomiko poslovanja

V torek, 4.12.2018, je bila v sodelovanju  Katedre za podjetništvo in ekonomiko poslovanja na EPF UM, Ekonomskega instituta Maribor in Skupnosti občin Slovenije izvedena delavnica z naslovom POLITIKE NA PODROČJU DRUŽBENIH INOVACIJ - UPORABA POLITIK IN VPLIV NANJE. Delavnico, ki je bila namenjena študentom EPF in zunanjim udeležencem, je izvedla izr. prof. dr. Barbara Bradač Hojnik.

Namen delavnice je bil krepiti potenciale, pobude in podjeme posameznikov in organizacij za hitrejši razmah socialne ekonomije in doseganje večjih družbenih učinkov. Na delavnici smo preučevali politike in podporno okolje za spodbujanje družbenih inovacij. Ukrepi politik imajo ključno vlogo v življenjskem ciklusu družbenih inovacij, vse od idej in pobud do ustanovitve, rasti in širitve socialnih podjemov. Obenem pa morajo podporne politike spremljati pobude, ki nastajajo v praksi, in se ustrezno odzivati nanje. V tem smislu so politike spodbujevalci družbenih inovacij, obenem pa so lahko tudi same po sebi družbene inovacije.

Gradiva Akademije družbenih inovacij, celotnega spletnega programa usposabljanja v angleškem jeziku, so dostopna na povezavi https://social-innovation-academy.teachable.com/.

 

Pripravila: prof. dr. Barbara Bradač Hojnik

Nazaj na dogodke