Uvodni sestanek za nove člane - BEST Maribor

Si študent, željan novega znanja in izkušenj? 
Rad potuješ poceni in spoznavaš nove kulture?
Želiš študentska leta kar se da dobro in aktivno izkoristiti?
Želiš nekaj več?

Če ja, potem je BEST pravi naslov zate!

Board of European Students of Technology
BEST je mednarodna neprofitna študentska organizacija, ki povezuje in nudi možnost izmenjave študentov po vsej Evropi. Sestavlja jo preko 90 lokalnih BEST skupin, ki se nahajajo  v 33 evropskih državah in ena izmed teh skupin je tudi BEST Maribor. Namen organizacije je združiti rastočo, organizirano in močno, inovativno študentsko mrežo na področju tehnologije in naravoslovja, s kombinacijo izobraževanja in zabave.

Prostovoljno delo, ki se obrestuje
Ker vse temelji na prostovoljstvu, ob delu vlada sproščeno vzdušje in pri projektih vsak pomaga, kolikor je sposoben. Vso delo pa spremlja veliko zabave in socialnih aktivnosti. Po letih članstva v BEST-u si posameznik tudi razširi svojo mrežo poznanstev, ki jo poleg trenutnih in bivših članov sestavljajo tudi podjetja, s katerimi so sodelovali pri raznih projektih. Če ob tem omenimo še mednarodne delovne izkušnje, ki jih lahko pridobijo, ugotovimo, da je članstvo v BEST-u ogromna  izkušnja za karierno prihodnost. Poleg tega se pa BEST-ovec razvije na osebnem področju, si razširi obzorja, razvija svoje retorične spretnosti, se uri v javnem nastopanju, timskem delu in v vodenju, organizaciji projektov

V vlogi udeleženca in organizatorja
Že omenjene mednarodne delovne izkušnje lahko pridobiš kot udeleženec ali soorganizator dogodkov, ki jih pripravljajo ostale lokalne BEST skupine po vsej Evropi, poleg delovnih izkušenj pa spoznaš še mnogo prijateljev s podobnimi interesi, kot jih imajo sami, spoznavaš nove jezike, kulture, kulinariko ter načine življenja.

Paleta dogodkov
BEST skupine po vsej Evropi organizirajo potovanja, kulturne izmenjave, srečanja, tekmovanja, simpozije in tečaje. Nekateri dogodki so namenjeni le članom BEST, na druge, kot so tečaji in Evropsko inženirsko tekmovanje EBEC, pa se lahko prijavijo tudi ostali študenti. Tekmovanje EBEC in Jesenski tečaj sta tudi največja projekta, ki ju BEST Maribor organizira. Naslednji EBEC se bo odvijal v marcu, tako lahko svojo vnemo in ideje prispevaš že na tem večjem projektu, da bomo zopet priredili kvaliteten dogodek.

Za koga je BEST?
Kljub temu, da je BEST namenjen predvsem študentom tehnologije in naravoslovja, je vanj vključenih tudi ogromno študentov ostalih smeri. Če nisi naravoslovec, pa si se po prebranih vrsticah navdušil nad BEST-om, se opogumi, pridi in prispevaj svoj delež ter  izpopolni našo ekipo s svojimi znanji in idejami!

Uvodni sestanek za nove člane bo v torek,  24. oktobra 2017, b 19.00. Zbiramo se pred ŠTUK-om, nato pa se skupaj odpravimo do Filozofske fakultete/FNM, kjer bo sledila predstavitev BEST-a.