Izvedba brezplačnih praktičnih delavnic za dvig digitalnih kompetenc

Člani Katedre za e-poslovanje napovedujejo izvedbo brezplačnih praktičnih delavnic za dvig digitalnih kompetenc

Na Ministrstvu za digitalno preobrazbo so za namen pridobivanja digitalnih kompetenc v informacijski družbi razpisali 3 vrste usposabljanj in sicer za otroke in mlade, za odrasle in za ženske s področja IKT. Med izbranimi izvajalci usposabljanj na javnem razpisu s področja razvoja digitalnih kompetenc so ponovno tudi sodelavci Katedre za e-poslovanje: dr. Samo Bobek, dr. Simona Sternad Zabukovšek, mag. Zdenko Deželak in Irena Šišovska Klančnik, mag. Tokrat so skupaj s kolegi iz Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerze v Mariboru prijavili dva projekta: "Digitalna akademija UM: kompetence za prihodnost" in "Mini digitalna akademija UM: kompetence otrok in mladine". V okviru teh dveh projektov bodo člani Katedre za e-poslovanje v letu 2024 izvedli 10 praktičnih delavnic za dvig digitalnih kompetenc. Več o vsebini delavnic najdete na: https://www.e-poslovanje.eu/post/brezplacne-delavnice-za-dvig-digitalnih-kompetenc.

Vse delavnice so namenjene študentom (do 29 let starosti) in bodo potekale na daljavo preko orodja MS Teams. Vsaka delavnica bo trajala 22 pedagoških ur. Ker bo število udeležencev na posamezni delavnici omejeno, vas vabimo, da spremljate objave na spletnem mestu Katedre za e-poslovanje: https://www.e-poslovanje.eu/novice, kjer bodo z vami delili več podrobnih informacij glede izvedbe delavnic in prijav nanje.

Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerze v Mariboru v sklopu projekta organizirajo delavnice, ki so namenjene  tako študentom, kot tudi osnovnošolcem in dijakom. V kolikor vas zanima so trenutne delavnice dostopne na: https://feri.um.si/akademija-feri/ (pod povezavama Počitniške šole in Mini akademija FERI)

Izvedbo projekta sofinancira Ministrstvo za digitalno preobrazbo zato je udeležba za prijavljene udeležence brezplačna. Vsak udeleženec bo ob koncu posamezne delavnice prejel tudi potrdilo o udeležbi.