Anketa študenta Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije

Pošiljamo prošnjo študenta iz Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, ki piše magistrsko nalogo na temo Starizma z vidika upravljanja groze.

Njegov mail spodaj:

 

Pozdravljeni,

pišem vam s prošnjo za deljenje vprašalnika v sklopu mojega magistrskega dela, ki ga izvajam v okviru Oddelka za psihologijo na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP) pod mentorstvom prof. dr. Ernesta Ženka in doc. dr. Vesne Jug.

Sem Matija Zagoranski in pišem magistrsko nalogo na temo Starizma z vidika upravljanja groze. Znotraj teme me zanimajo fenomeni, kot so starizem, anksioznost pred staranjem ter anksioznost pred smrtjo, ter kako so med seboj povezani. Moj namen je, da raziščem, ali starizem deluje kot obrambni mehanizem pred anksioznostjo pred staranjem ter smrtjo, in ali posledično viša samospoštovanje in zadovoljstvo z življenjem.

Sem trenutno v procesu nabiranja udeležencev, zato bi vas lepo prosil, če bi lahko vprašalnik delili svojim študentom. S tem bi mi ogromno pomagali in doprinesli k védnosti o starizmu, anksioznosti pred smrtjo in anksioznosti pred staranjem v Sloveniji, saj je to področje pri nas zelo slabo raziskano.

Vprašalnik je anonimen, traja pa približno 10 minut. Dostopen je na: https://1ka.arnes.si/a/8e8a71eb

Za kakršnokoli deljenje vprašalnika vam bom nadvse hvaležen.

Lep pozdrav

Matija Zagoranski