Študentsko življenje

Bivanje

Študentje, ki ste zaradi oddaljenosti doma od kraja študija med tednom prisiljeni bivati v Mariboru imate dve možnosti nastanitve. Prva je, da oddaš prošnjo za sprejem v študentski dom (velja tudi za dijaški dom), druga in bolj pogosta pa je najem študentske sobice ali stanovanja pri zasebnikih. Seveda, pa poleg teh naštetih možnosti obstajajo še druge, odvisne od iznajdljivosti in zmožnosti študentov.

Preberi več

Študentska prehrana

Študentska prehrana je delno financiran obrok s strani Republike Slovenije, ki je namenjen študentom v času študija. Namen subvencionirane prehrane je vsakemu študentu, ki zaradi študijskih obveznosti biva v študijskih središčih, nuditi vsaj en topel obrok dnevno. Prijava v sistem poteka preko spletnega portala http://www.studentska-prehrana.si/.

Imenik lokalov v Mariboru

Študentske organizacije

Na EPF-u delujejo različne študentske organizacije. Vse te organizacije so namenjene druženju študentom, navezovanju novih stikov z študenti iz tujih in domačih fakultet kot tudi spoznavanju različnih organizacij.

Študentsko delo

Študensko delo poteka preko napotnice, katero lahko pridobimo pri študentskem servisu, potem, ko smo se vanj tudi vpisali. Pogoji za vpis se pri študentskih servisih razlikujejo, zato se pred samim vpisom pozanimajte, katera dokazila morate priložiti. Pomembno si je zapomniti, da je potrebno napotnico za delo dvigniti že pred pričetkom dela in jo mora študent tudi takrat posredovati delodajalcu, saj je delo brez napotnice študentskega servisa kaznivo tako za delodajalca kot tudi za tebe. Ločimo navadno napotnico, ki je namenjena za obračun študentskega dela, ki se opravlja krajši čas oziroma za enkratno izplačilo in stalno napotnico, ki je namenjena za obračun dela študentov, ki opravljajo delo v različnih časovnih obdobjih ali dalj časa v istem podjetju. Prednost stalne napotnice je, da velja do konca statusa študenta.
Seznam študentskih servisov v Mariboru:

Raziskovanje, zabava in izobraževanje

Ker se zavedamo, da študentska leta minejo zelo hitro, na Ekonomsko-poslovni fakulteti poskrbimo tudi za bolj sproščene študijske trenutke naših študentov. Zato so na EPF-u v sklopu različnih dejavnosti organizirane delavnice, predavanja, eksurzije in poletne in zimske šole. V Izpitnem centru EPF, si prizadevamo svojim študentom zagotoviti čim boljše izhodišče za začetek uspešne kariere. V informacijski družbi, v kateri se nahajamo, je uporaba računalnika in pripomočkov postala nuja. Ker se na EPF-u tega zavedamo, smo v letu 2007 postali uradni Microsoftov izpitni center (Microsoft Certified Exam Provider), v okviru katerega je mogoče pridobiti uradne mednarodno priznane certifikate iz pripomočkov Microsoft Office in poslovnih orodij Microsoft. Dogodki in njihove reportaže, ki so potekali v okviru fakultete se nahajajo v Arhivu dogodkov.

Na EPF-u pa potekajo že tradicionalne "EPF-ovske čage" kot so Brucovanje, Spoznavni večer in Poizpitna zabava, ki jih organizira Študentski svet EPF.

Šport

Študentje ob vseh študijskih obveznostih izkoristite tudi možnosti za športno udejstvovanje. V Mariboru najdete nekaj organizacij, ki svojo ponudbo prilagajajo prav študentom, kar se predvsem pozna pri ugodnih cenah. Kateri šport izbrati, bo najbolje vedel vsak posameznik, vsekakor pa vam bo redna športna aktivnost pomagala pri premagovanju vsakodnevnega stresa in pri izboljšanju koncentracije. Največ aktivnosti za študente ponuja Univerzitetna športna zveza Maribor, ki deluje pod sloganom Zdrava zabava. Drug ponudnik športnih aktivnosti pa je UŠC Leona Štuklja.

Prostovoljstvo

Z opravljanjem prostovoljskega dela kot oblike neformalnega učenja posameznik/-ica razvije ter nadgradi ključne kompetence. Ključne kompetence so nabor znanja, veščin, spretnosti, izkušenj in stališč, ki nam omogočajo, da smo v vsakdanjem življenju čim bolj iznajdljivi in da ga živimo čim bolj kakovostno. 

Prostovoljstvo v Mariboru