SAP University Alliances

V decembru 2010 sta Univerza v Mariboru in podjetje SAP AG podpisali pogodbo o pristopu treh fakultet UM v združenje SAP University Alliances. EPF je ena izmed teh treh fakultet, ki so pristopile k članstvu. V okviru SAP University Alliance nam je omogočeno, da lahko uprabljamo v izobraževalne namene njihove programe, orodja in vire ter s pomočjo le-teh usposobimo študente, da bodo konkurenčnejši pri iskanju zaposlitve. 
Preberi več

SAP University Alliances je program, ki članicam univerze omogoča uporabo orodij in virov za poučevanje študentov. Tako lahko študentje spoznajo, kako se s pomočjo tehnologije vzpodbuja integriranost poslovnih procesov in strateško mišljenje ter daje študentom veščine, ki jim dajejo konkurenčno prednost pri iskanju zaposlitve.
Preberi več

V okviru aktivnosti združenja SAP University Alliances smo v začetku leta 2011 organizirali predavanje z naslovom:
Zakaj je za študente ekonomije pomembno, da vedo, kaj je celovita informacijska rešitev SAP? 
Predavanje je izvedla gospa Monika Zajc iz podjetja SAP Slovenija. 

Kaj je SAP?

SAP je vodilni svetovni ponudnik poslovne programske opreme (ERP-rešitev), ki podjetjem pomagajo pospeševati poslovne inovacije. Danes podjetja v več kot 120 državah uporabljajo ERP-rešitve SAP, ki služijo potrebam majhnih, srednje velikih in velikih podjetij. V Sloveniji ima SAP po študijah IDC 51 % tržni delež na področju ERP-rešitev, saj uporablja (ali še uvaja) SAP-ove poslovne rešitve več kot 100 podjetij. Med njimi so npr. Akrapovič, Cimos, Droga Kolinska, Gorenje, Henkel, Iskratel, Istrabenz, Luka Koper, Kovinoplastika, Krka, Lek, Fructal, Pivovarna Laško, Pivovarna Union, Sava, Spar, Telekom, ZZZS.

Preberi več