AACSB International - The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB)

Mednarodno akreditacijo podeljuje največje ameriško združenje poslovnih šol AACSB International—The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB), ki predstavlja sinonim za najvišji standard kakovosti v poslovnem izobraževanju že vse od leta 1916 dalje.

Manj kot 5 % vseh poslovnih programov v svetu ima to akreditacijo.

S pridobljeno akreditacije AACSB je UM Ekonomsko-poslovna fakulteta potrdila, da je kakovost študijskih programov, ki se izvajajo na fakulteti, visoka, da so programi mednarodno konkurenčni, da je UM Ekonomsko-poslovna fakulteta odlična fakulteta.

AACSB akreditacija je standard najvišje kakovosti, ki podpira vpetost v okolje, inovacije in vpliv vseh deležnikov, zato je v postopku pridobitve akreditacije fakulteta morala izpolniti zahtevne akreditacijske standarde, akreditacijski komisiji pa pojasniti uresničevanje vizije: »EPF bo odlična, na nacionalni in širši evropski ravni priznana, v globalni svet vpeta, raziskovalno usmerjena ekonomsko-poslovna šola.« in poslanstva: »EPF s povezovanjem raziskovanja in izobraževanja na področju ekonomskih in poslovnih ved prispeva k celostnemu razvoju posameznikov in se vključuje v razvoj gospodarstva in družbene skupnosti v nacionalnem in širšem evropskem okolju.«.

Prestižna mednarodna akreditacija AACSB zagotavlja študentom EPF odlično izobrazbo na poslovnem in ekonomskem področju ter diplomo s še močnejšo mednarodno prepoznavnostjo, fakulteti pa omogoča vzpostavljanje novih mrež in mednarodnih partnerskih povezav z najboljšimi poslovnimi fakultetami na svetu.

Doseganje visoke kakovosti in nenehnega napredka v poslovnem izobraževanju, raziskovanju, prenos znanja s vplivom in vpetost v okolje pa ostaja vodilo delovanja fakultete pri uresničevanju njene vizije in poslanstva tudi v prihodnje.

Za več informacij o mednarodni akreditaciji AACSB, obiščite spletni portal: aacsb.edu.

“AACSB Accreditation recognizes institutions that have demonstrated a focus on excellence in all areas, including teaching, research, curricula development, and student learning,” said Stephanie M. Bryant, executive vice president and chief accreditation officer of AACSB International. “We congratulate the University of Maribor, Faculty of Economics and Business, and dean Lidija Hauptman on earning accreditation, and applaud the entire Faculty of Economics and Business team—including the administration, faculty, directors, staff, and students—for their roles in earning this.”

Akreditacijska komisija in vodstvo EPF

Foto: Arhiv EPF

Na sliki (od desne proti levi): Zdenka Ženko, Andreas Altmann, Erel Erdal, Lidija Hauptman, Andreja Lutar Skerbinjek. Franjo Mlinarič, Finley Graves, Monika Strauss, Dušan Jovanovič