Kdaj je treba začeti razmišljati o vaši karieri?

Kategorija: Dogodki Kariernega centra

Od: 11 januar 2012 ob 16:00

Do: 11 januar 2012 ob 17:30

Velika dvorana Univerze v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor

Karierni center UM

natasa.dreu@um.si

Izvajalec
Izobraževalni center Kadis  

Trajanje
90 minut  

Vsebina delavnice
Precej mladostnikov se ne znajde najbolje, ko se je treba odločiti za nadaljnje šolanje ali za poklic, ki bi ga želeli opravljati. Velikokrat se odločajo na podlagi nepopolnih informacij ali le nekaterih dejavnikov. Da je potrebna pomoč, kažejo podatki, da veliko ljudi išče zaposlitev izven področja svojega izobraževanja ter tudi veliko število osipnikov.

Zaradi tega smo pripravili program, ki pomaga udeležencem odgovoriti na nekatera ključna vprašanja, kot so: Zakaj je pomembno razmišljati o karieri že zgodaj? Kaj vse moram upoštevati, ko se odločam o nadaljnjem izobraževanju ali poklicu? Kako se odločim? Kaj moram vedeti o sebi in kako se bolje spoznam? Kako se bolje seznanim s trgom dela in poklici? Kaj lahko naredim že tekom šolanja, da ob koncu ne pristanem med brezposelnimi?

Rezultat je boljše poznavanje različnih dejavnikov, ki so pomembni za karierno odločanje, ter širši nabor prijemov, kako do informacij - o poklicih, delodajalcih, izobraževalnih programih in tudi o sebi. Prek številnih vaj aktiviramo procese razmišljanja, kritičnega vrednotenja informacij in odločanja s samozaupanjem v odločitev ter skupaj pridemo do nekaterih spoznanj.

  

Rok prijave
9.1.2012  

Nazaj na dogodke