Teaching 2030 - z IKT podprto poučevanje prihodnosti

Kategorija: Dogodki EPF

Od: 06 december 2019 ob 09:00

Do: 06 december 2019 ob 10:30

P1.5, Razlagova 14

Katedra za mednarodno ekonomijo in poslovanje

sonjasibila.lebe@um.si

Vabilo na predstavitev rezultatov mednarodnega Erasmus+ projekta TEACHING 2030

Spoštovane kolegice in kolegi,

Ekonomsko-poslovna fakulteta je sodelovala v zanimivem Erasmus+ projektu, pri katerem niso bili v ospredju dogajanja študenti, temveč mi, pedagogi. Prijazno vabimo na delavnico, na kateri bomo interaktivno predstavili omenjeni projekt pedagoškim delavcem na EPF. Projekt smo prijavili s ciljem predstaviti nove metodologije dela, ki jih omogoča hiter razvoj IKT in odpraviti ali pa vsaj znatno zmanjšati zadržke pri njihovi uvedbi. Pri marsikom se namreč pojavlja strah pred uporabo tehnologije – predvsem, ker vemo, da so študentje pri tem zelo spretni in bi lahko sami izpadli kot nerode in se osmešili. Prav to je bil cilj ega projekta: učitelje seznaniti s tehnologijo in jim pokazati, da sploh ni tako težko in komplicirano in da se študentje na te nove načine odzivajo zelo pozitivno.

Projekt je nastal kot posledica velikih izzivov, s katerimi se srečujemo pedagogi, ko se soočamo z generacijo Z, ki je, pa naj nam je to všeč ali ne, zelo drugačna od mladih, s katerimi smo se srečevali doslej. Odzivajo se selektivno na impulze iz okolja – na tiste, ki jih prejemajo »v svojem jeziku«, torej izrazito podprte z IKT. Med take impulze sodijo seveda tudi naša predavanja. Če bomo torej želeli študente generacije Z voditi in z njimi uspešno delati, se jim bomo morali prilagoditi – tukaj nas vse poti vodijo k sodobnim metodam poučevanja …

Vodilni partner je bila Visoka strokovna šola Gradiščansko.

Gradivo smo pripravljali v osmih državah, iz vsake po ena partnerska visokošolska institucija. Ker gre za mednarodni projekt, je gradivo pripravljeno v angleščini, ki je že zdavnaj postala na področju znanosti lingua franca. Oblikovali smo osem modulov, v vsakem je pet vsebinsko povezanih poglavij, ki jih lahko vsakdo predela v lastnem tempu in intenzivnosti. Vsak modul pa je samostojna, zaokrožena celota, zato si jih lahko uporabniki ogledajo v poljubnem vrstnem redu – pač odvisno od tega, za katero področje pedagogike menijo, da bi ga kazalo najprej usvojili in začeli uporabljati.

Pri predstavitvi na naši fakulteti bomo pregledno predstavili vsebino vseh modulov, nato pa podrobneje predstavili eno izmed poglavij v modulu, ki smo ga pripravili v Mariboru in ob njem pokazali, kako deluje dostop do gradiva in delo z njim.

Prijazno vabljeni, veselimo se druženja z vami,
izr. prof. dr. Sonja Sibila LEBE, vodja projekta
doc. dr. Igor PERKO
asist. Nuša BASLE, mag. ekon.

Nazaj na dogodke