Praktični vidiki delovanja managementa v kriznih razmerah

Kategorija: Vabljena predavanja

Od: 21 maj 2019 ob 12:00

Do: 21 maj 2019 ob 13:30

P0.3

Katedra za gospodarsko pravo

Vabimo vas, da se v torek, 21. 05. 2019, ob 12:00h v predavalnici P0.3, udeležite predavanja  na temo:

»PRAKTIČNI VIDIKI DELOVANJA MANAGEMENTA V KRIZNIH RAZMERAH«

Predavanje bo izvedel gost iz prakse, mag. Božo Emeršič, MBA, sekretar v kabinetu Ministra, Ministrstvo za finance Republike Slovenije.

Božo Emeršič je diplomiral na Ekonomsko Poslovni Fakulteti Univerze v Mariboru v 1992  in  opravil podiplomski magistrski študij - MBA na isti fakulteti v obdobju 2000 -2002. Na tej EPF je tudi ustanovni član strateškega sveta EPF.

Še pred zaključkom študija je kot pogodbeni sodelavec pričel delovati za vodilno multinacionalko na nišnem segmentu prehrambene industrije Wm. Wrigley Jr. Company, Chicago ZDA. V različnih vlogah, takoj po ustanovitvi v 1992 tudi kot direktor hčerinskega podjetja v Sloveniji, Wrigley d.o.o., je usmerjal in vodil tržne vstope in razvoj poslovanja ne le na tržiščih bivše Jugoslavije ampak tudi v Ukrajini, Albaniji, Bolgariji in Romuniji. 1997 se kot krizni manager odzove vabilu za reorganizacijo in poslovno prestruktruiranje Slovenskega podjetja (s pristojnostmi tudi za hrvaško tržišče) v okviru takrat top 3 vodilne svetovne korporacije na področju trgovine z luksuznim blagom v t.i. duty free segmentu distribucije - Weitnauer iz Basla, Švica. 1999 pa kot priznan strokovnjak za področje marketinga in distribucije prevzame izziv strateškega preboja slovenske hčerinske zavarovalnice avstrijskega koncerna Grawe. Kot član uprave odgovoren za projekte prestruktuiranja popelje zavarovalnico iz (pred) kriznih razmer v nov razvojni cikel. Od 2007 do 2017 vodi sedaj kompozitno zavarovalnico pod blagovno znamko Grawe d.d. v Sloveniji kot predsednik uprave. Med 2017 in 2019 deluje kot samostojni svetovalec na področju strateškega managemetna v Sloveniji in regiji, od 2019 pa deluje na sedanji poziciji.

Tema predavanja bo:

 

  1. Definicija in vrsta kriz
  2. Definicija kriznega managementa
  3. Vzroki za  za krizo in  povezava z  oblikami ravnanj managementa in ostalih deležnikov v krizi 
  4. Praktični vidiki napogostejših pojavnih oblik krize in kako  jih prepoznavati
  5. Najboljši pristop managementa k reševanju kriznih razmer v praksi
  6. Praktični pogled na alternativne možnosti ravnanja mladega managerja (v agentskem razmerju) v razmerah kriznega managementa

 

Seveda bo čas tudi za vprašanja in pogovor na iztočnice iz predavanja.

 

Vabljeni _ zanimivo, zabavno in mimogrede še poučno bo.

 

Nazaj na dogodke