Teden zdravja - Živi zdravo!

Kategorija: Dogodki EPF

Od: 02 april 2019 ob 09:00

Do: 03 april 2019 ob 17:00

EPF

Študentski svet EPF

monika.strauss@student.um.si

Med 1. in 5. aprilom je na Ekonomsko-poslovni fakulteti potekal teden zdravja – Živi zdravo! Študentski svet je z organizacijsko ekipo tokrat organiziral v torek zjutraj že tradicionalni zdrav zajtrk. Na zdravem zajtrku smo študentje pripravljali zdrav zajtrk za študente in zaposlene. S tem ko smo pripravljali hitre in preproste jutranje obroke, smo želeli študente vzpodbuditi k temu, da za zdrav obrok zjutraj ne potrebujejo veliko časa in še okusen je lahko. Pri zdravem zajtrku so se nam pridružili različni sponzorji, ki so nam sponzorirali različne sestavine, od sadja, zelenjave, kruha, mleka, jogurtov, … V tokratnem tednu smo sodelovali naslednjimi sponzorji: pekarna Hlebček, Ljubljanske mlekarne, Fruštek, Oljarna Kocbek, Plod d.o.o., Bevann. Z njihovimi izdelki smo pripravili naslednje zajtrke: smoothie, jogurt z granolo, jajčno omleto in sendviče. Zajtrk smo pripravljali za študente in druge obiskovalce v torek, 2.4.2019 med 9.00 in 12.00 uro v avli Ekonomsko-poslovne fakultete. Prav tako se nam je pri zdravem zajtrku pridružilo še Društvo medicine Maribor, ki je za študente pripravilo delavnico TPO oživljanja.

V sredo, 3.4.2019 smo ob 11.00 uri priredili predavanje z trenerko in prehransko svetovalko Nives Orešnik, z naslovom: Zdrav življenjski slog z Nives Orešnik! Predavanje je potekalo v Študentskem kotičku. Nives je najprej govorila o zdravi prehrani, gibanju, podala je nekaj dejstev in napotkov, ki bi se jih moral držati vsak. Po predavanju pa smo izvedli še okroglo mizo, na kateri se je Nives pridružila še Indira Ekić, pogovor pa je povezovala študentka Cecilija Matul.

V sredo popoldan, ob 15.00 pa smo za zaključek tedna zdravja priredili še delavnico Kundalini joge z Majo Lešnik. Joge se je udeležilo nekaj študentk, s katerimi je Maja intenzivno, vendar skozi smeh in dobro voljo popeljala sodelujoče skozi to posebno vrsto joge.

Z tednom zdravja na EPF – Živi zdravo, smo študentom in ostalim obiskovalcem želeli približati zdrav življenjski slog, da je zdrav zajtrk lahko enostaven, hitro pripravljen in še okusen, da sta gibanje in zdrava prehrana pomembna v našem življenju in da je treba začeti že zdaj, v mladih letih, namreč kakor si bomo zdaj postlali, tako bomo celo življenje živeli. Prav tako smo želeli približati jogo, namreč ta vrsta gibanja je lahko zelo dobra za naše telo, tako za razgibavanje kot tudi za raztezanje. Upamo, da so študentje uživali, da so od tega nekaj odnesli in da se nam bodo naslednje leto ponovno pridružili.

Nazaj na dogodke