24. mednarodna veslaška regata univerzitetnih osmercev

Kategorija: Dogodki UM

Od: 07 junij 2018 ob 15:00

Do: 07 junij 2018 ob 19:00

Lent, Maribor

UM

OSMERCI NA DRAVI

24. Mednarodna veslaška regata univerzitetnih osmercev

 

Bliža se tradicionalna 24. mednarodna univerzitetna regata Osmerci na Dravi. Na Lentu se bodo v četrtek, 7. junija 2018, med seboj pomerili veslači sosednjih univerz, kjer razvijajo veslaški šport.

Univerza v Mariboru skupaj s Študentskim veslaškim društvom organizira že 24. mednarodno univerzitetno veslaško regato Osmerci na Dravi, ki bo na Lentu potekala v četrtek, 7. junija 2018. Od Studeniške brvi do Benetk se bodo med seboj pomerili veslači Univerze v Mariboru in sosednjih univerz. Ekipi študentov Univerze v Zagrebu se bo letos pridružila tudi ekipa študentk, po nekaj letih pa se na Lent vrača tudi osmerec Univerze v Ljubljani. Tekmovanje se bo pričelo ob 15. uri, finale bo predvidoma med 17. in 18. uro.

»Veslanje spada med najelitnejše športe, ki ga od prve tekme med univerzama Oxford in Cambridge, imenovane The Boat Race, ki je na Temzi potekala že leta 1829, spodbujajo najboljše univerze na svetu. In prav v tem duhu negujemo tradicijo veslaške regate tudi na Univerzi v Mariboru, kjer smo ponosni na mariborske izjemne veslače, ki posegajo celo po olimpijskih priznanjih« poudarja vodja projekta Osmerci na Dravi Vanja Borovac in dodaja: »Za študente je v času študija veslanje bolj rekreacija kot tekmovalni šport, pa vendar se vsako leto udeležujejo tekmovanj v osmercih in dosegajo najvišja priznanja, kar nas še posebej veseli. Zato si ob koncu predavanj in na višku veslaške sezone nedvomno zaslužijo tudi našo pozornost, priznanje in spodbudo«.

 

Urnik prireditve:

 

15.00  Otvoritev: promocijska vožnja čolnov s profesorji veslači Univerze v Mariboru

15.15  Tekme osmercev – start Studenška brv, cilj Benetke, ob Vodnem stolpu iztek

17.00  Finalna tekma med najboljšima osmercema

19.00  Podelitev nagrad in priznanj na rektoratu UM, Slomškov trg 15

 

Sledite dogodku Osmerci na Dravi 2018 tudi na Facebooku: https://www.facebook.com/events/217379898869410/

 

Fotografije prejšnjih regat: https://we.tl/c83jz9xARG

Nazaj na dogodke