Izzivi poslovanja in rasti mladega podjetja na dveh kontinentih

Kategorija: Vabljena predavanja

Od: 25 maj 2017 ob 12:00

Do: 25 maj 2017 ob 14:00

PC, Razlagova 20

Katedra za podjetništvo in ekonomiko poslovanja

miroslav.rebernik@um.si

G. Aljaž Andrejaš iz podjetja Reveel, bo v sklopu predmeta Mednarodno podjetništvo (MAG) predaval na temo Izzivi poslovanja in rasti mladega podjetja na dveh kontinentih.

Aljaž Andrejaš je soustanovitelj in CFO (Chief Product Officer) mladega podjetja Reveel. Podjetje razvija aplikacijo, ki uporabniku z eno potezo omogoča pridobiti dodatne informacije o predmetih in vsebini, ki jih v danem trenutku vidi. Te izdelke lahko na enostaven način tudi kupi. S tem ko dobijo uporabniki možnost pregledovati in komunicirati z video vsebino, se odpirajo povsem nove možnost kupovanja izdelkov in odkrivanja novih znamk, s čimer Reveel korenito spreminja televizijo in oglaševanje. https://www.youtube.com/watch?v=foMrQkv-kIE 

V ekipo, ki razvija aplikacijo za prepoznavanje predmetov znotraj video in tiskanih vsebin, je nedavno dva milijona dolarjev vložil sklad iz Silicijeve doline. Investicijo bo podjetje, ki deluje med Mariborom, Dallasom in San Franciscom namenilo predvsem za zaposlitve novih programerjev, dizajnerjev oziroma tehničnega kadra v Sloveniji ter prodajnega kadra v ZDA.

Andraž Andrejaš bo pri predmetu Mednarodno podjetništvo predstavil izzive, s katerimi so se (zelo uspešno) spopadali, specifiko poslovanja na dveh kontinentih ter nadaljnje načrte ekipe, ki se iz obstoječih devetih članov ekipe v kratkem razširia na približno 20 stalnih sodelavcev, in nadalje usmerja razvoj aplikacije Reveel ter njen globalni tržni preboj.

Predavanje bo 25.5.2017 ob 12:00 uri  v predavalnici PC, Razlagova 20.


Vljudno vabljeni, da se predavanja udeležite!
Katedra za podjetništvo in ekonomiko poslovanja

Nazaj na dogodke