Erasmus praksa

Sem Nika, diplomirala sem smer Marketing na EPF-u. Po opravljeni študijski izmenjavi v Parizu sem se želela (kot večina Erasmus študentov), čimprej spet odpraviti v tujino ali pa v Sloveniji najti redno zaposlitev. Tako sem v času absolventa pričela iskati pripravništvo na svojem področju - marketing.

Skozi vsa leta izobraževanja nas učijo - bodi dober v šoli, da boš imel službo! Kar kmalu se je iskanje praktičnih izkušenj izkazalo za ne tako enostavno opravilo, kljub super ocenam, vezam in poznanstvom.

V začetku študijskega leta sem slučajno naletela na Linkedinu na razpis za prosto delovno mesto - Erasmus pripravništvo. Odlično! Delo je v Zagrebu, področje pisano na kožo, podjetje pa Polleo Sport. Hm.. prvič slišim. No gremo na Google brskat in oddat prijavo. Po oddani prijavi so me povabili na razgovor, ki je trajal kar 2 uri, z 20 vprašanji, med katerimi so bila vprašanja kot: “koliko m&m’s bonbončkov spravimo v 1l steklenico”. Ampak nič hudega! Pripravništvo dobim, za 5 mesecev.

Odlično je bilo, saj so me od vsega začetka vrglo v delo. Tukaj ni bilo kuhanja kavic, fotokopiranja, ampak delo! In je še danes :) Naučila sem se nešteto stvari, ki mi jih študij ni omogočil, pridobila znanja iz področja digitalnega marketinga, maloprodaje, veleprodaje, klasičnega marketinga, vodenja ljudi ipd.

Po končanih 5 mesecih, je podjetje prepoznalo potencial v meni, ter mi ponovno ponudilo prakso, ter za tem zaposlitev. Lahko rečem, da je bila ta odločitev moja najboljša v življenju! Neprecenljive izkušnje, ki jih danes vsi iščejo, nešteto poznanstev, vrhunska ekipa, kot je v tem podjetju, ter nori spomini & neverjetna priložnost za zaposlitev. Trenutno sem Marketing & Development manager za Slovenijo. Se pa moram vsekakor zahvaliti podjetju, da je tako naravnano, da iscejo mlade ljudi, jih spodbujajo, ucijo, motivirajo & se z njimi tudi razvijajo.

Erasmus pripravnistvo lahko tudi vam prinese ogromno, morda ne zaposlitve, temvec eno veliko referenco pri iskanju le-te, ter neprecenljive izkusnje.