IPCA - Instituto Politecnico do Cavado e do Ave - Barcelos, Portugalska

Aprila 2019 sem v okviru Erasmus Teaching Staff programa obiskala IPCO - Instituto Politecnico do Cavado e do Ave v Barcelosu na Portugalskem in tam preživela en teden. V okviru te inštitucije so združene School of Management, School of Design, School of Technology in School of Tourism and Hospitality. Za vsebino osmih predavanj sem izbrala  teme (npr. Slovenian Business Culture,…), ki so omogočile primerjavo med Slovenijo in Portugalsko, med slovensko in portugalsko družbo, kulturo ter življenjem, in so vodile v zanimive pogovore. Študentje so sodelovali, spraševali in dali veliko primerov iz svojega okolja in življenja.

Našo fakulteto sem predstavila v  mednarodni pisarni v IPCI in se srečala s profesoricami  iz katedre za tuje poslovne jezike, s katerimi smo imele delovni sestanek. Takšna srečanja – kjer spoznam nove poklicne kolege/ice, izmenjam mnenja in poglede na sedanje stanje v stroki, izvem za novosti pri poučevanju jezika stroke, vidim nove kraje in se soočim z nekaterimi medkulturnimi izzivi – me vedno obogatijo, navdihnejo ter dajo ponovni zagon in motivacijo za ustvarjalno pedagoško delo s študenti in poglobljeno raziskovanje nekaterih tem na strokovnem področju.

V preteklih letih sem v okviru Erasmus Teaching Staff programa obiskala Univerzidad de Jaen v Španiji (l. 2008) in Athens University of Economics and Business v Grčiji (l. 2007). Vsakič so seveda izkušnje popolnoma drugačne, vendar vedno bogate in zelo pomembne za moje nadaljnje delo.