What is the »American Dream«?

Kategorija: Družbena odgovornost

Od: 18 november 2014 ob 15:00

Do: 18 november 2014 ob 16:30

Predavalnica PB

EPF

tjasa.strukelj@um.si

Na Ekonomsko-poslovni fakulteti smo izvedli predavanje z naslovom Kaj so »ameriške sanje«? (What is the »American Dream«?), v torek, 18. 11. 2014 ob 15:00 uri v predavalnici PB, kjer je g. David Burger, Deputy Chief of Mission, iz Ambasade ZDA v Ljubljani, govoril o različnih vidikih delovanja ZDA. Predavanje, ki smo ga povezali tudi s kulturo, etiko, vrednotami in družbeno odgovornostjo, je potekalo v angleškem jeziku.

Povzetek predavanja

Ameriške sanje je g. David Burger najprej predstavil s predstavitvijo definicije ameriških sanj avtorja Jamesa Truslowa Adamsa iz leta 1931, nato je pričel predstavljati ameriške vrednote. Nekatere med njimi, npr. enakopravnost in svobodo, je pojasnil ob predstavitvi izseka ameriške deklaracije o neodvisnosti iz leta 1776. Predstavil je ameriško zgodovino in govoril o protestantski etiki.

V nadaljevanju je predavatelj predstavil privlačnost Amerike za imigrante po dekadah, od leta 1820 do 2009. S pomočjo statističnih podatkov nam je pokazal, da je Amerika za imigrante še vedno zanimiva.

Predavanje je g. David Burger zaključil s predstavitvijo izsledkov raziskave, v kateri so ugotavljali mnenje Američanov glede možnosti mladih, da bodo imeli boljše življenje od njihovih staršev, torej kakšne so možnosti, da se ameriške sanje nadaljujejo še dalje. Sledila so vprašanja in diskusija ter pogostitev sodelujočih v avli Ekonomsko-poslovne fakultete ob koncu dogodka.

Reportažo je pripravila mag. Tjaša Štrukelj

Nazaj na dogodke