Izpis pridobljenih nazivov

S pridobljenim prvim opravljenim izpitom si pridobite naziv Microsoft Certified Professional (MCP). Seznam opravljenih izpitov si lahko izpišete iz spletne strani Certiport (izpiti, opravljeni preko Certiport-a) ali iz spletne strani MCP (izpiti, opravljeni preko Certiport-a in Prometric-a). V nadaljevanju so navodila.

Certiport

Pojdete na spletno stran www.certiport.com in se vpišete s svojim uporabniškim imenom in geslom. Privzeto nastavitev pustite na "Test Candidate".

  • Tiskanje - da si natisnete uradno potrdilo certifikata, izberete jeziček "MyCertiport",  nato "My Transcript", da se prikaže celoten seznam opravljenih izpitov.

    • Celotni seznam – Kliknete gumb "Show Printable Version" in natisnete.
    • Posamezno potrdilo – V seznamu poleg naziva izpita izberete PDF ali XPS obliko certifikata. V novem oknu se prikaže predogled potrdila, ki ga nato natisnete.

  • Naročilo uradnega potrdila - izberete jeziček "MyCertiport",  nato "My Transcript", da se prikaže celoten seznam opravljenih izpitov. V seznamu poleg naziva izpita kliknete povezavo "Order Official Certificate", ter sledite navodilom v spletni trgovini (cena za naročeno potrdilo je cca. 10 $).

Seznam opravljenih certifikatov lahko v elektronski obliki tudi posredujete določenim osebam (npr. delodajalec, profesor ali prijatelj). Izberete jeziček "MyCertiport" in nato "My Transcript". Nastavite vrsto pogleda v padajočem meniju na "Authorized View". Prikaže se vam seznam opravljneih izpitov. Tretjo osebo (delodajalca, profesorja ali prijatelja) pooblastite za vpogled tako, da kliknete na gumb "Authorize a Viewer" in v obrazec vpišete e-poštni naslov prejemnike, ter potrdite.

 

MCP

Odprite spletno stran https://mcp.microsoft.com in kliknete na gumb "Sign In". Če še nimate ustvarjenega elektronskega računa Microsoft Account (bivši Windows Live ID), pojdete na gumb "Sign up now" in si ga ustvarite. Prijavite se v spletno mesto tako, da v polje "Email address" napišete vaš e-poštni naslov za Microsoft Account (bivši Windows Live ID), v "Password" pa vaše geslo računa.Prva prijavaKo se prvič prijavljate, spletno mesto od vas zahteva še MCP ID in Access Code, ki ste ju prejeli po e-pošti, ko ste opravili prvi izpit za certifikat. Ko ju vpišete in potrdite, dobite potrditveno e-pošto na vaš e-poštni naslov, ki ga potrdite. Po uspešni prijavi se odpre spletno mesto "Microsoft Certified Professional". V razdelku "My Credentials" imate možnost prikaza celotnega seznama opravljenih izpitov ali posameznega certifikata.   

  • Celotni seznam – V razdelku "My Credentials" kliknete povezavo "View or download your Microsoft transcript". V novem oknu se vam prikaže seznam, ki ga lahko prenesete v PDF ali XPS obliki.
  • Posamezni certifikat - V razdelku "My Credentials" kliknete povezavo "Download or purchase a certificate". V novem oknu se vam odpre pripomoček MCP Certificate Manager s seznamom opravljenih certifikatov, kjer lahko sedaj posamezno potrdilo prenesete v PDF ali XPS obliki, ali pa si naročite uradno potrdilo (cena za naročeno potrdilo je cca. 10 $).

V primeru, da imate dve MCP številki, nam pišite na testnicenter.epf@um.si, da vam sporočimo, kakšen je postopek za združitev.